Ode aan Luc De Vos

Luc-De-Vos-lichtfestival-2015-02

Luc-De-Vos-lichtfestival-2015-04 Luc-De-Vos-lichtfestival-2015-03 Luc-De-Vos-lichtfestival-2015Luc-De-Vos-lichtfestival-2015-02     lucdevos-expo-opdrop-01-web lucdevos-expo-opdrop-06-weblucdevos-expo-opdrop-03-web lucdevos-expo-opdrop-02-web

“Luc De Vos is dood.”

Zelfs de bonkigste der bonken moesten even slikken toen ze dit hoorden. Want ook de bonkigste der bonken kennen Mia en Anja. En ook de bonkigste der bonken vragen zich als mens al eens iets af. Luc De Vos zong en schreef met makkelijke woorden over moeilijke dingen.

Daarom zagen veel mensen hem graag. Hij was een fijn mens en daarom wou ik graag iets voor hem maken.

Ik liep al langer met het idee rond van een lichtbox. Dit was het juiste moment. De achterste plaat is een volle, ijzeren plaat. Op de voorste plaat tekende ik met krijt het portret na dat op het bidprentje staat. Met een manuele plasmabrander sneed ik het gezicht uit. De afstand tussen de platen en het gekleurde LED-licht creëren de diepte.

Ode aan Luc De Vos stond tijdens het lichtfestival op het terras van de Belga Queen. Hors-parcours, maar wèl op de Graslei, het hart van de stad. Dat hart, dat heeft een beetje gebloed toen Luc De Vos dood ging.

Het is altijd schrikken als een stad een fijn mens verliest.

 

– Materiaal: plaatstaal
– Afmetingen: 210 cm x 150 cm
– Productie aantal: uniek stuk

 

Share this Project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *